Anti-discriminatie

Pesten

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPesten is een item dat vaak direct gelinkt is aan discriminatie. Iemand wordt getreiterd of zelfs fysiek bedreigd vanwege bijvoorbeeld zijn of haar huidskleur, afkomst of seksuele geaardheid. Dit moet stoppen. Gelukkig zijn er een dingen die er kunnen worden gedaan om het taboe omtrent dit onderwerp aan te pakken.

 

 

Indirect
In Rotterdam wordt regelmatig de ‘Dag van de Dialoog’ georganiseerd. Een initiatief van Stichting In Dialoog om mensen met elkaar te laten praten over diverse onderwerpen. Hoewel dit niet specifiek over pesten of discriminatie gaat, is het wel een goed voorbeeld. Communiceren met elkaar is namelijk enorm belangrijk. Vaak speelt onwetendheid een grote rol in pesten. Als mensen meer over elkaars cultuur en achtergrond zouden weten, brokkelt de ‘muur’ tussen diverse groepen af en is er ruimte voor dialoog.

Bewijs
Soms zegt een beeld meer dan duizend woorden. Als je beeldmateriaal hebt (bijvoorbeeld een video of foto gemaakt met mobiele telefoons) van discriminatie of pesten, ga er dan mee naar je ouders of leerkracht, zodat zij de juiste stappen kunnen nemen en een eind maken aan de situatie. Want in een tolerant land zoals Nederland is geen ruimte en begrip voor discriminatie of pesten.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.